Het belang van een inclusieve transitie

In toenemende mate worden we ervan bewust dat inclusieve teams beter presteren. De diversiteit aan perspectieven, achtergronden en levenservaring zorgt ervoor dat kansen of uitdagingen breed worden bekeken en aangepakt. Om alle uitdagingen en kansen van deze transitie goed in beeld te brengen en vervolgens aan te pakken is het van belang dat de teams die aan deze oplossingen werken, dit inclusief doen. 

Bondgenoten in transitie

Wij geloven erin dat de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt alleen kunnen worden opgelost als we hier als samenleving breed de schouders onder zetten. Daarom zien wij veel kansen voor een betere, sterkere transitie als de perspectieven van bi-culturele Nederlanders vanaf het begin in veranderprocessen worden meegenomen. We zijn immers allen bondgenoten in deze transitie.

Kansen in klimaatverandering

Meerdere onderzoeken wijzen erop dat kwetsbare burgers of burgers uit een lagere sociaal economische klasse harder zullen worden geraakt. Opvallend is dat dit niet de mensen zijn die aan tafel zitten of de doelgroep zijn van huidige klimaat-maatregelen. Wij willen ervoor zorgen dat klimaatverandering een sociaal-economische gelijkmaker wordt. 

Door de hele sector zien wij kansen door inclusieve processen te organiseren op  adaptatie, mitigatie en financiering.  Hieronder ligt een breed en divers terrein aan onderwerpen die op onze doelgroep een andere uitwerking (kunnen) hebben dan in beleid bedoeld is.

Waarom biculturele Nederlanders?

In de duurzaamheids-sector lijkt het ons op te vallen dat Nederlanders met een bi-culturele achtergrond ondervertegenwoordigd zijn. We zijn nog aan het onderzoeken of dit klopt en wat de oorzaken hiervan zijn.  Door hier de aandacht voor te vragen hopen we het volgende te doen: 

1. Door biculturele rolmodellen zichtbaarder te profileren hopen we meer jongeren te inspireren om met klimaatverandering aan de slag te gaan.

2. We hopen dat het zichtbaar maken van jonge leiders organisaties helpt deze jongeren mee te nemen in beleidsvorming.

3. We willen organisaties die klimaatverandering aanpakken helpen inclusieve teams en processen te bouwen. 

.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.